alles voor het lekkerste kopje koffie

Elke koffie verdient een vakkundige en zorgvuldige bereiding, met aandacht en kennis. Zeker in de horeca, voor net dat beetje extra professionele uitstraling. Na de keuze voor de juiste espressomachine, koffiemolen en bonenmelange komt het aan op degene die de koffie moet gaan bereiden. Daarom verzorgt Signature Coffee trainingen koffie bereiden voor professionals in de horeca.

 

Ambacht

 

Signature Coffee leert horecamedewerkers op een leuke en leerzame wijze hoe zij de kunst van het bereiden van een authentieke Italiaanse espresso verder kunnen perfectioneren. En hoe zij de juiste melkschuim (microfoam) kunnen maken. Deze elementen zijn de basis van elke koffievariatie. Zo serveer je jouw klanten altijd koffie zoals koffie bedoeld is.

Zintuigen

 

Koffie zet je met bijna al je zintuigen. Het is essentieel om bij het koffiezetten te kijken, te ruiken en te proeven. Je kijkt of er voldoende gemalen koffie in de filterdrager komt, je let op de doorlooptijd van de espresso en je beoordeelt de crema. Bij het drinken proef je of de espresso in balans is, of dat er sprake is van een onderextractie of juist een overextractie.

Barista training

 

Het streven van Signature coffee is om koffie in de horeca naar een hoger niveau te brengen. Voor koffie met passie, bevlogenheid en betrokkenheid. Het verschil tussen perfect en net niet zit hem vaak in de kleine dingen. Wij verzorgen een koffietraining op elk gewenst niveau en dragen onze kennis graag over op de medewerkers van onze klanten.