Wij zijn meer dan een koffieleverancier

Heerlijke en verantwoorde producten gaan bij Signature Coffee hand in hand met passie voor koffie, persoonlijk contact en betrokkenheid bij onze relaties. 

Rolf Huizing

Met bijna 20 jaar ervaring in de koffiebranche heeft Rolf Huizing in 2014 zijn eigen bedrijf opgericht: Signature Coffee Solutions. Na werkzaam te zijn geweest bij een aantal (inter)nationale koffieleveranciers en -branderijen , die meestal één merk vertegenwoordigden, had Rolf steeds vaker het idee om verschillende merken naast elkaar in de markt te gaan zetten. Verschillende onderscheidende en vernieuwende koffieconcepten met elk een duidelijke eigen identiteit. De koffiemarkt is dynamisch en enorm in ontwikkeling. Je merkt dat de vraag naar nieuwe concepten en onderscheidend vermogen bij de ondernemer steeds groter wordt. Ook de gast weet een goed kop koffie of een perfect bereidde melkvariant steeds meer te waarderen en zoekt zelfs naar de zaak waar je die lekkere kop koffie kunt drinken.

Duurzaamheid

Na een aantal jaren van "zoeken", hard werken en vasthoudendheid heeft Rolf uiteindelijk een paar mooie merken gevonden. Het Italiaanse Filicori Zecchini is sinds 1919 een van de oudste Italiaanse koffiemerken en heeft als een van de 18 koffiebranderijen van de ruim 1400 in Italië het certificaat “Espresso Italiano” ontvangen. Bacchi is een relatief nieuw merk voor de Noord Europese markt. De kenmerkende krachtige smaken zijn afkomstig van een 100% Arabica boon, verkregen uit een eerlijke productie en direct trade. En wij leveren een totaalconcept onder ons eigen label Signature Coffee. Naast kwalitatief hoogwaardige bonen melanges van 100% Arabica bonen leveren wij onder ons eigen label ook Vriesdroogkoffie en de Ingrediënten voor uw machine op kantoor of in het bedrijfsleven.

De laatste jaren is de consumptie van thee enorm toegenomen. Signature Coffee heeft de theemerken Mr. Jones, Bradley's en Palais des thès in het assortiment. Deze theemerken zijn van hoge kwaliteit, biologisch of sociaal geproduceerd en hebben elk hun eigen unieke uitstraling en presentatie.

Apparatuur

Met zijn ervaringen heeft Rolf op basis van betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit bewust de keuze gemaakt voor een aantal gerenommeerde machinemerken. Het belangrijkste uitgangspunt is hierbij dat Signature Coffee voor ieder budget en voor elke specifieke situatie een passende oplossing wil kunnen bieden, met daarbij de juiste technische ondersteuning. Signature Coffee levert volautomatische koffiemachines van Franke, FACILenjoy of Jura en traditionele filterdragende espressomachines van La Marzocco, Ascaso en La Nuova Era. De bijbehorende koffiemolens komen van Mahlkönig, Fiorenzato en Cunill. Voor horeca of in bedrijven leveren wij ook de koffieautomaten van het Nederlandse merk Animo. 

Training

In het vaak gehanteerde M-principe is het na de keuze voor de juiste Machine, de Molen en de Melange, de Mensenhand die de koffie uiteindelijk moet gaan bereiden. Deze facetten moeten perfect op elkaar afgestemd zijn om samen tot het gewenste eindresultaat te komen. Signature Coffee verzorgt kosteloos trainingen koffie bereiden voor de medewerkers van haar klanten. Onze Missie is om de koffiekwaliteit in de horeca naar een hoger niveau te brengen en er samen voor te zorgen dat er meer koffie wordt verkocht en de Marge van de ondernemer wordt verhoogt!

Kwaliteit

Signature Coffee is jouw persoonlijke en flexibele koffieleverancier: vernieuwend, betrokken en vol passie. Wij kennen het verhaal achter al onze producten en staan naast onze klanten met advies en service. De producten worden zoveel mogelijk afgeleverd door eigen mensen, zij zijn het visitekaartje van ons bedrijf en het directe aanspreekpunt voor de klanten. Signature Coffee vind het belangrijk om de kwaliteit van het eindproduct te beheersen. Dit doen wij door intensieve begeleiding en training van uw personeel en periodieke kwaliteitscontroles van de koffiemolens en de apparatuur op locatie. 

Thuis, op het werk of in de horeca, met Signature Coffee drink je altijd en overal de lekkerste koffie.

 

Neem nu contact op